Spoedcurus motorrijbewijs veel stelde vragen

Wat kost een vrijblijvende motor rijtest?

De motor proefles kost € 85,00 en duurt twee uur. Voor de rijtest heb je geen theorie certificaat nodig als je in het bezit bent van het autorijbewijs. Bij deze rijtest word er gekeken hoe de feeling is voor het motorrijden, hoeveel motorrijlessen er nodig zijn en wat de kosten van de rijopleiding gaan bedragen. Hierdoor weet je waar je aan toe bent, kan je aangeven voor welke motorrijopleiding je voorkeur uit gaat en wanneer je de examens kunt doen.

Hoeveel categorieën motorrijbewijs zijn er?

Er komen vanaf 19 januari 2013 drie categorieën van het motorrijbewijs. Verder wordt de leeftijd om direct op te gaan voor de zwaarste categorie motor (onbeperkt vermogen) in 2013 verhoogd van 21 naar 24 jaar. De categorie A1 (lichte motor tot 125cc en 11kW) kan straks behaald worden vanaf 18 jaar (rijles met 17). De categorie A2 (middelzware motor tot 35 kW) kan voortaan na een examen behaald worden na twee jaar A1, dus minimaal op 20-jarige leeftijd. Twee jaar later kan de kandidaat (22 jaar) bij het CBR opgaan voor de zwaarste categorie A (onbeperkt vermogen). Als iemand rechtstreeks in de zware cateogorie wilt instromen, moet hij 24 jaar zijn.

Hoe snel kan ik mijn motor rijbewijs halen bij Spoedcursus-rijlessen?

Het is mogelijk om deel 1 al in twee dagen te halen en deel 2 in twee tot drie dagen te halen afhankelijk van de persoonlijke aanleg en feeling voor het motorrijden. Het examen sluit altijd aan op de motorrijlessen. Hiernaast kun je ook een motor rijopleiding volgen in 10 dagen of zelfs in een periode van 2 tot 8 weken, uiteraard afhankelijk waar jezelf voor kiest.

Wat kost een losse motor rijles?

De prijs van een losse motorrijles van 60 minuten bedraagt € 47,50 per lesuur inclusief 5 minuten eindevaluatie, echter is het nemen van een lessenpakket € 50,00 voordeliger!

Wat kost bij spoedcursus-rijlessen een complete motor rijopleiding?

Afhankelijk van jouw rijervaring kun je al een motoropleiding inclusief 10 rijlessen, de beide rijexamens AVB en AVD en theorie-online cursus vanaf € 845,00 volgen. Na afloop van de rijtest weet je dus precies wat de complete motor rijopleiding kost en waar je aan toe bent. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Betaling kan geschieden per bank of per contant.

Kan ik meteen van start met de motorrijlessen?

Ja, je kunt bij spoedcursus-rijlessen direct bij ons van start met een vrijblijvende proefles.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik motorrijlessen krijg van mijn vaste instructeur?

Ja, de lesuren worden in goed overleg ingepland, je kunt dus motorrijles nemen wanneer het jouw het beste uitkomt. Het is ook belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste ervaren instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examens.

Waar kan ik de motor spoedrijlessen volgen?

Indien je bij spoedcursus-rijlessen.nl je motorrijbewijs heel snel in maximaal 10 dagen of 2 tot 8 weken wenst te halen kan je de motorrijlessen volgen bij onze deskundige motorrijschool in de regio's Den Haag, Rotterdam, Leiden, Amsterdam, Brabant en Limburg. De spoed motorrijles krijg je uitsluitend van een ervaren en deskundig rijinstructeur die je snel helpt aan je motorrijbewijs.

Moet ik de motorspullen al zelf vooraf aanschaffen?

Nee, je kunt bij spoedcursus-rijlessen gratis gebruik maken van alle maten helmen, jassen en (regen-)broeken. Je dient wel zelf te zorgen voor schoenen met enkelbescherming en bij voorkeur eigen handschoenen. We hebben ook speciale helmmutsjes voor als je een leenhelm wilt gebruiken.

Wat heb ik nodig als ik praktijk examen AVB en AVD ga doen?

Bij het AVB examen dien je een geldig rijbewijs te overleggen, of als je niet in het bezit bent van een auto rijbewijs, het theorie certificaat samen met een geldige legitimatie. Verder dien je bij het AVD examen naast het auto rijbewijs of legitimatie bewijs ook over een geldig theorie certificaat te beschikken, deze is 1 jaar geldig. Je kunt reeds rijlessen voor de motor als je 17 jaar bent, en vanaf 18 jaar mag je deelnemen aan deze praktijk examens.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik toch bij spoedcursus-rijlessen terecht?

Ja, spoedcursus-rijlessen biedt motor rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau en kun je het aantal lessen nemen welke je nog nodig hebt.